MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

1 lipca świętujemy Dzień Psa! Tak wyglądają psy naszych czytelników. Mamy zdjęcia!

1 lipca świętujemy Dzień Psa! Tak wyglądają psy naszych czytelników. Mamy zdjęcia!

Zawody sportowo-pożarnicze gminy Andrzejewo. Kto wygrał?

Zawody sportowo-pożarnicze gminy Andrzejewo. Kto wygrał?

Polecamy

Latem robię placki z młodych ziemniaków. Wychodzą chrupiące i pyszne

HIT DNIA
Latem robię placki z młodych ziemniaków. Wychodzą chrupiące i pyszne

Ktoś ukradł drzewko małej Zuzi. Wielu mieszkańców Zamościa jest oburzonych

Ktoś ukradł drzewko małej Zuzi. Wielu mieszkańców Zamościa jest oburzonych

Przegląd tygodnia od 23.06 w Parczewie

Przegląd tygodnia od 23.06 w Parczewie