Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Matura z biologii: poziom rozszerzony: Formuła 2023. Arkusze CKE i odpowiedzi!

NOWE
Matura z biologii: poziom rozszerzony: Formuła 2023. Arkusze CKE i odpowiedzi!

Międzynarodowy Dzień Pielęgniarek i Położnych w kaliskim szpitalu

NOWE
Międzynarodowy Dzień Pielęgniarek i Położnych w kaliskim szpitalu

Polecamy

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Egzamin ósmoklasisty 2024 z polskiego za nami. Tu pojawią się odpowiedzi i arkusz

Egzamin ósmoklasisty 2024 z polskiego za nami. Tu pojawią się odpowiedzi i arkusz

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy