MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

LZS Starowice Dolne przegrał na koniec sezonu. Dzięki temu jego rywal się utrzymał

NOWE
LZS Starowice Dolne przegrał na koniec sezonu. Dzięki temu jego rywal się utrzymał

On potajemnie wcina gluten, a ona tańczy z Hiszpanem. Memy o Lewandowskich. Zobaczcie

On potajemnie wcina gluten, a ona tańczy z Hiszpanem. Memy o Lewandowskich. Zobaczcie

Polecamy

To zaszczyt dla Zamościa. Akt lokacyjny miasta znalazł się na liście krajowej UNESCO

To zaszczyt dla Zamościa. Akt lokacyjny miasta znalazł się na liście krajowej UNESCO

Zapomniana choroba rozprzestrzenia się w całej Europie i zabija dzieci

Zapomniana choroba rozprzestrzenia się w całej Europie i zabija dzieci

Chcesz się odstresować podczas wakacji? Lepiej unikaj podróży z tych lotnisk

Chcesz się odstresować podczas wakacji? Lepiej unikaj podróży z tych lotnisk