MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez...
fot. Andrea Piacquadio / Pexels

Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Nie tylko dobre rzeczy! Nie każdy powinien go jeść

Nadmierne spożycie arbuza może powodować problemy trawienne

Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez bakterie jelitowe, co u osób z problemami trawiennymi może prowadzić do objawów takich jak wzdęcia, ból brzucha i biegunki. Ze względu na dużą zawartością fruktozy, spożycie owocu powinny ograniczać osoby znajdujące się na diecie eliminacyjnej FODMAP, czyli np. te z zespołem jelita drażliwego.

Zobacz również

Moder po meczu z Francją: Możemy rywalizować z najlepszymi drużynami na świecie

Moder po meczu z Francją: Możemy rywalizować z najlepszymi drużynami na świecie

Wielkie otwarcie burgerowni "Krowa Mać!" w Ostrowcu Świętokrzyskim [ZDJĘCIA]

Wielkie otwarcie burgerowni "Krowa Mać!" w Ostrowcu Świętokrzyskim [ZDJĘCIA]

Polecamy

Polskie muzeum jednym z najpiękniejszych na świecie! Tak wybrali eksperci

Polskie muzeum jednym z najpiękniejszych na świecie! Tak wybrali eksperci

To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

HIT DNIA
To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut